N

Nevra Serezli kimdir?

July 20th, 2013 No Comments

Nevra Serezli kimdir?

nevra serezli kimdir Nevra Serezli kimdir?

Nevra Serezli, Asıl adı Nevra Şirvan (d. 9 Ağustos 1944, Ankara), Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.Tiyatro Sanatçısı Metin Serezli’nin eşi.

Robert Kolej’den mezun olduktan sonra ABD’de tiyatro eğitimi gören sanatçı, 1965’te Dormen Tiyatrosu’nda profesyonel sanat hayatına başladı. 1967′de Ankara Sanat Tiyatrosu’nda, 1971-78 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile, 1984-1989 arası Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda çalıştı. 1990′da tekrar Dormen Tiyatrosu’nda bir süre görev yaptıktan sonra, Tiyatro İstanbul topluluğuna katıldı.

Ayrıca dublaj sanatçılığı da yaparak, Tv reklamlarında rol alan Serezli, dizi filmlerde de oynadı. Türk televizyonlarının uzun soluklu dizilerinden olan Sihirli Annem’de 6 sezon boyuncu Dudu karakterini canlandırmıştır.

Filmografisi

Film Yıl Rol
Salih Kuşu 2013 Zakkum
Altın Kızlar 2009 Gönül
Sevgili Dünürüm 2007 Güneş
Unutulmayanlar 2006 Leyla
Mühürlü Güller 2003 Konuk Oyuncu
Sihirli Annem 2003-2011 Dudu
Anne Babamla Evlensene 2002
Vay Anam Vay 2001 Kibar Ana
Melek Karım 2000 Melek
Kadınlar Kulübü 1999
Sonradan Görmeler 1994
Ekran Aşıkları 1989
Önce Canan 1988
Kavanozdaki Adam 1987 İnci
Şendul Şaban 1985
Aşık Oldum 1985
Atla Gel Şaban 1984
Metres 1983
Dönme Dolap 1983 Selaminin Karısı
Film Yıl Rol
Kılıbık 1983
Renkli Dünya 1980
Zübük 1980 Yektane
N’Olacak Şimdi 1979 Özden
Şıpsevdi 1977 Eleni
Özgürlüğün Bedeli 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet 1976
Saffet Beni Affet 1976 Fahriye Başaran
Bülbül Ailesi 1976
Ahududu 1974
Aman karım duymasın 1971

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Altı Haftada Altı Dans Dersi : Richard Alfieri - Tiyatro İstanbul
  • Gönül Hırsızı  : Pierre Chesnot - Tiyatro İstanbul
  • Sylvia : A.R. Gurney - Tiyatro İstanbul
  • Çetin Ceviz : Barillet ve Gredy - Tiyatro İstanbul
  • Acaba Hangisi : Barillet & Gredy - Tiyatro İstanbul
  • Çılgın Sonbahar
  • Deliler : Turgut Özakman - Deve Kuşu Kabare
  • Şen Sazın Bülbülleri
  • Aşk Olsun
  • My Fair Lady
  • Durdurun Dünyayı İnecek Var
  • Hisseli Harikalar Kumpanyası  : Haldun Dormen - Şan Tiyatrosu Müzikalleri
  • Aşk Münir Özkuul Tiyatrosu
  • Çıplak Ayaklı Kontes : Dormen Tiyatrosu
  • Paramparça : Turgut Özakman - Dormen Tiyatrosu
  • Cengiz Hanın Bisikleti : Refik Erduran - Dormen Tiyatrosu
Arananlar:

About the author

Neslihan Atagül Kimdir?

No Comments

Nagihan Kaşıkçı kimdir?

No Comments

Natasha Barnard kimdir?

No Comments

Neslihan Önder Kimdir?

No Comments

Nagehan Alçı Kimdir?

No Comments

Fatih Harbiye Dizisi Neriman Kimdir?

No Comments






Your email address will not be published. Required fields are marked *